Mina, eestlane: Sirle Sööt, Stockholm | Global Estonian

Mina, eestlane: Sirle Sööt, Stockholm

Адрес: 
Швеция
Категория: 
Члены и руководители обществ

Sirle Sööt on rootsieestlane, kes on 1956 alguse saanud Rootsi Eestlaste Liidu 15. ja esimene naisesimees, 1945. a. loodud Eesti Teadusliku Seltsi Rootsis aseesimees, Stockholmi Eesti Kooli Sõprade Seltsi esimees, Stockholmi Eesti Huvikooli asutaja ja juhataja, Kultuuriklubi Estetic esimees ning ülemaailmsete eesti päevade ESTO 2019 juht. Ta töötab juristina Rootsi Justiitsministeeriumis, kus edendab ülepiirilist digitaalset infovahetust justiitsvaldkonnas.

Sirle on viielapselise kärgpere ema ja abikaasa. Pärit Viljandimaalt Pärstist. Võõrsile viis teda armastus ja ta on elanud Rootsis18 aastat. Talle ei meeldi sõna "väliseestlane".

“Igal eestlasel on oma lugu, kuidas võõrsile satutakse, kes õppima, kes tööle. Põhjuseks võib olla ka armastus, kui hõõguva südame ja hulljulgena teise riiki kallima juurde elama siirdutakse. Kui luuakse pere, pole tagasipöördumine Eestisse lühiperspektiivis võimalik. Eestluse hoidmine võõrsil on aga väljakutse ja teadlike valikute tegemine, esmalt iseenda, laste sündimisel ka nende puhul ning juba esimesest elupäevast alates.”


  

Веб-страница управляется Фондом интеграции.
Учредителем фонда является Эстонская Республика, от имени которой Министерство культуры осуществляет учредительные права.